19 juni 2022 7 min. leestijd

Welk skigebied in Oostenrijk is het beste?

Oostenrijk is een populaire bestemming voor skiërs van over de hele wereld. Het land heeft talloze skigebieden met uitstekende pistes, moderne liften en een breed scala aan accommodaties en après-ski activiteiten. Maar welk skigebied in Oostenrijk is het beste voor jou? Dat hangt af van je persoonlijke voorkeuren en wat je zoekt in een skivakantie. In dit artikel geven we een overzicht van enkele van de beste skigebieden in Oostenrijk, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Arlberg – Uitdagende pistes

Skivakantie Alberg, Oostenrijk

De Arlberg is een van de meest populaire skigebieden in Oostenrijk en staat bekend om zijn uitdagende pistes en moderne liften. Het gebied ligt in het westen van Oostenrijk en omvat de dorpen St. Anton, St. Christoph, Stuben, Lech, Zürs en Warth. Het gebied heeft een hoogteverschil van 1.300 meter en biedt pistes voor skiërs van alle niveaus. Er zijn ook veel mogelijkheden voor off-piste skiën en snowboarden.

Een van de grootste voordelen van de Arlberg is het uitgebreide skigebied. Het gebied biedt meer dan 300 kilometer aan pistes, wat betekent dat je de hele week kunt skiën zonder dezelfde piste twee keer te hoeven nemen. Er zijn ook veel moderne liften en skiliften, wat betekent dat je snel en efficiënt naar de bovenkant van de berg kunt komen.

Het skigebied van de Arlberg is ook zeer populair onder après-ski liefhebbers. Er zijn veel bars en restaurants waar je na een dag op de piste kunt ontspannen en genieten van de lokale keuken en drankjes. De Arlberg is ook een populaire bestemming voor luxe skiërs, met tal van chique hotels en chalets die beschikbaar zijn voor verhuur.

Kitzbühel – Jaarlijkse Hahnenkammrennen

Skivakantie Kitzbühel, Oostenrijk

Kitzbühel is een ander populaire skigebied in Oostenrijk, gelegen in het westen van het land in de deelstaat Tirol. Het gebied is vooral bekend om de jaarlijkse Hahnenkammrennen, een van de belangrijkste skiwedstrijden ter wereld. Het gebied heeft een hoogteverschil van 1.000 meter en biedt pistes voor skiërs van alle niveaus, van beginners tot gevorderden.

Kitzbühel is een goede keuze voor skiërs die op zoek zijn naar een gemengd skigebied met zowel uitdagende pistes als gemakkelijkere runs voor beginners. Het gebied heeft ook een uitstekend netwerk van moderne liften en skiliften, wat betekent dat je snel en efficiënt naar de bovenkant van de berg kunt komen.

Naast het skiën is Kitzbühel ook bekend om zijn uitstekende après-ski scene. Er zijn talloze bars en restaurants waar je na een dag op de piste kunt ontspannen en genieten van de lokale keuken en drankjes. Het gebied heeft ook tal van chique hotels en chalets voor degenen die op zoek zijn naar een luxe skivakantie.

Saalbach-Hinterglemm – Pistes voor skiërs van alle niveaus

Skivakantie Saalbach-Hinterglemm, Oostenrijk

Saalbach-Hinterglemm is een ander populaire skigebied in Oostenrijk, gelegen in de deelstaat Salzburg in het oosten van het land. Het gebied heeft een hoogteverschil van 1.000 meter en biedt pistes voor skiërs van alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Het gebied is vooral populair onder snowboarders vanwege zijn uitstekende off-piste mogelijkheden.

Een van de grootste voordelen van Saalbach-Hinterglemm is de grootte van het skigebied. Het gebied heeft meer dan 270 kilometer aan pistes, wat betekent dat je de hele week kunt skiën zonder dezelfde piste twee keer te hoeven nemen. Er zijn ook veel moderne liften en skiliften, wat betekent dat je snel naar de bovenkant van de berg kunt komen.

Naast het skiën is Saalbach-Hinterglemm ook bekend om zijn uitstekende après-ski scene. Er zijn talloze bars en restaurants waar je na een dag op de piste kunt ontspannen en genieten van de lokale keuken en drankjes. Het gebied heeft ook een aantal chique hotels en chalets voor degenen die op zoek zijn naar een luxe skivakantie.

Sölden – Uitstekende off-piste mogelijkheden

Skivakantie Sölden, Oostenrijk

Sölden is een ander populaire skigebied in Oostenrijk, gelegen in de deelstaat Tirol in het westen van het land. Het gebied heeft een hoogteverschil van 2.700 meter en biedt pistes voor skiërs van alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Het gebied is vooral populair onder freeriders vanwege zijn uitstekende off-piste mogelijkheden. Sölden heeft ook een aantal moderne skiliften en sneeuwkanonnen, zodat skiërs het hele seizoen door kunnen genieten van goede sneeuwcondities. Het dorp Sölden zelf heeft een levendig après-ski scene en biedt een ruime keuze aan accommodaties, van luxe hotels tot kleine appartementen. Het gebied is ook populair onder wandelaars en fietsers in de zomermaanden vanwege de prachtige natuur en uitstekende wandel- en fietsroutes.

Sölden is een goede keuze voor skiërs die op zoek zijn naar een skigebied met uitdagende pistes en uitstekende off-piste mogelijkheden. Het gebied heeft ook een uitstekend netwerk van moderne liften en skiliften, wat betekent dat je snel naar de bovenkant van de berg kunt komen.

Naast het skiën is Sölden ook bekend om zijn uitstekende après-ski scene. Er zijn talloze bars en restaurants waar je na een dag op de piste kunt ontspannen en genieten van de lokale keuken en drankjes. Het gebied heeft ook een aantal chique hotels en chalets voor degenen die op zoek zijn naar een luxe skivakantie.

St. Anton am Arlberg – Zeer groot skigebied

Skivakantie St. Anton am Arlberg, Oostenrijk

St. Anton am Arlberg is een ander populaire skigebied in Oostenrijk, gelegen in de deelstaat Tirol in het westen van het land. Het gebied heeft een hoogteverschil van 2.000 meter en biedt pistes voor skiërs van alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Het gebied is vooral populair onder freeriders vanwege zijn uitstekende off-piste mogelijkheden.

Een van de grootste voordelen van St. Anton am Arlberg is de grootte van het skigebied. Het gebied heeft meer dan 300 kilometer aan pistes, wat betekent dat je de hele week kunt skiën zonder dezelfde piste twee keer te hoeven nemen. Er zijn ook veel moderne liften en skiliften, wat betekent dat je snel naar de bovenkant van de berg kunt komen.

Naast het skiën is St. Anton am Arlberg ook bekend om zijn uitstekende après-ski scene. Er zijn talloze bars en restaurants waar je na een dag op de piste kunt ontspannen en genieten van de lokale keuken en drankjes. Het gebied heeft ook een aantal chique hotels en chalets voor degenen die op zoek zijn naar een luxe skivakantie.

Ischgl – Skigebied met uitdagende pistes

Skivakantie Ischgl, Oostenrijk

Ischgl is een ander populaire skigebied in Oostenrijk, gelegen in de deelstaat Tirol in het westen van het land. Het gebied heeft een hoogteverschil van 2.000 meter en biedt pistes voor skiërs van alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Het gebied is vooral populair onder freeriders vanwege zijn uitstekende off-piste mogelijkheden.

Ischgl is een goede keuze voor skiërs die op zoek zijn naar een skigebied met uitdagende pistes en uitstekende off-piste mogelijkheden. Het gebied heeft ook een uitstekend netwerk van moderne liften en skiliften, wat betekent dat je snel naar de bovenkant van de berg kunt komen.

Naast het skiën is Ischgl ook bekend om zijn uitstekende après-ski scene. Er zijn talloze bars en restaurants waar je na een dag op de piste kunt ontspannen en genieten van de lokale keuken en drankjes. Het gebied heeft ook een aantal chique hotels en chalets voor degenen die op zoek zijn naar een luxe skivakantie.

Zoveel om uit te kiezen

Al met al zijn er talloze skigebieden in Oostenrijk om uit te kiezen, en het beste skigebied voor jou hangt af van je persoonlijke voorkeuren en wat je zoekt in een skivakantie. Of je nu op zoek bent naar uitdagende pistes, goede off-piste mogelijkheden, een levendige après-ski scene of luxe accommodatie, Oostenrijk heeft iets voor iedereen. Doe je onderzoek en kies het skigebied dat het beste bij je past, en geniet van een onvergetelijke skivakantie in het prachtige Oostenrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *