23 november 2022 6 min. leestijd

Skivakantie: wat meenemen?

Als je op skivakantie gaat, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Het kan soms moeilijk zijn om te bedenken wat je precies mee moet nemen, vooral als je nog nooit eerder op skivakantie bent geweest. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de belangrijkste dingen die je mee moet nemen op je skivakantie, zodat je zorgeloos kunt genieten van je vakantie in de bergen.

1. Skikleding en -uitrusting

Zorg ervoor dat je warm en comfortabel bent tijdens je skivakantie door geschikte skikleding en -uitrusting mee te nemen, zoals een skijas, skibroek, handschoenen, skisokken en een skibril.

 • Skikleding: Zorg ervoor dat je de juiste skikleding hebt voor de weersomstandigheden waarmee je te maken krijgt. Dit betekent warme, waterdichte jassen, broeken en handschoenen, en eventueel ook een muts en sjaal voor extra bescherming tegen de kou. Als je niet zeker weet wat je nodig hebt, kun je het beste advies vragen aan een verkoper in een winkel voor wintersportkleding.
 • Skischoenen: Net als bij de kleding is het belangrijk om comfortabele en warmte-isolerende skischoenen te hebben. Zorg ervoor dat je skischoenen goed passen en comfortabel zijn om te lopen, zodat je de hele dag kunt skiën zonder last te hebben van pijn of vermoeidheid.
 • Ski's, stokken en bindingen: Als je niet je eigen ski's meeneemt, kun je ze huren op de bestemming. Zorg ervoor dat je ski's passen bij je niveau en de soort terrein waarop je wilt skiën. Ook stokken en bindingen zijn belangrijk om te hebben voor een comfortabele en veilige skivakantie.

2. Persoonlijke spullen

Zorg ervoor dat je al je persoonlijke spullen meeneemt op reis, zoals je paspoort, tickets, medicijnen, toilettas en kleding die je nodig hebt tijdens je verblijf.

 • Paspoort of identiteitskaart: Als je naar het buitenland gaat voor je skivakantie, heb je een paspoort nodig. Zorg ervoor dat je paspoort nog geldig is en neem het mee in je handbagage, zodat je het altijd bij de hand hebt.
 • Medicijnen: Neem alle medicijnen mee die je gebruikt, vooral als je ze regelmatig moet innemen. Zorg ook voor voldoende medicijnen voor het geval dat je ziek wordt tijdens je skivakantie. Als je naar het buitenland gaat, kan het ook handig zijn om een lijst mee te nemen van je medicijnen, vooral als ze in het buitenland andere namen hebben dan in Nederland. Het is ook aan te raden om een medicijnenkofferje mee te nemen, zodat je alles op één plek hebt en het makkelijk mee kunt nemen als je op pad gaat. Vergeet ook niet om je medicijnen in een handbagage te doen, zodat je ze altijd bij de hand hebt.
 • Toiletartikelen: Neem je favoriete toiletartikelen mee, zoals tandpasta, tandenborstel, shampoo, douchegel en deodorant. Als je in een hotel verblijft, is het mogelijk dat deze spullen al voor je klaar staan, maar het is altijd beter om ze zelf mee te nemen voor het geval dat.
 • Zonnecrème en lipbalsem: Zelfs als het bewolkt is, is de zon in de bergen nog steeds sterk en kan het uitdrogend werken op je huid en lippen. Zorg ervoor dat je voldoende zonnecrème en lipbalsem bij je hebt om je huid en lippen te beschermen.
 • Sneeuwbril of zonnebril: Het kan zijn dat je een sneeuwbril of zonnebril nodig hebt om je ogen te beschermen tegen de felle zon of om sneeuwflarden tegen te houden. Zorg ervoor dat je een paar bij je hebt om comfortabel te kunnen skiën.
 • EHBO-kit: Een kleine EHBO-kit kan handig zijn voor het geval dat je een ongelukje hebt of snel iets moet behandelen. Zorg ervoor dat je wat pleisters, verband en pijnstillers bij je hebt.

3. Entertainment en elektronica

Neem entertainment en elektronica mee om je tijd tijdens je reis of vrije tijd op te vullen, zoals een laptop, tablet, boeken, spelletjes of muziekapparatuur.

 • Mobiele telefoon en oplader: Neem je mobiele telefoon mee en zorg ervoor dat je genoeg batterij hebt voor de hele dag. Als je de hele dag op de piste bent, is het handig om een oplader bij je te hebben voor het geval dat je telefoon leeg raakt.
 • Mp3-speler of boek: Als je tijdens de skivakantie ook wilt ontspannen of wachten op de bus of het skilift, kan het leuk zijn om wat muziek of een boek bij je te hebben.
 • Fotocamera: Neem een fotocamera mee om de mooiste momenten van je skivakantie vast te leggen. Zorg ervoor dat je genoeg geheugenkaartjes bij je hebt en een extra batterij voor het geval dat.

4. Eten en drinken

Zorg ervoor dat je genoeg eten en drinken bij je hebt tijdens je reis, zoals water, snacken en eventuele speciale dieetwensen die je hebt.

 • Lunch: Als je de hele dag op de piste bent, is het handig om een lunchpakket mee te nemen. Dit kan bestaan uit een sandwich, fruit, koekjes of wat je maar lekker vindt. Zo hoef je niet te wachten tot je terug bent in het hotel of de skihut voor een warme maaltijd.
 • Waterfles: Het is belangrijk om genoeg te drinken tijdens je skivakantie, vooral als je de hele dag actief bent op de piste. Zorg ervoor dat je een waterfles bij je hebt om genoeg te drinken en om uitdroging te voorkomen. Neem ook wat warme dranken mee, zoals thee of koffie, om je op te warmen tijdens de pauzes op de piste. Als je in een hotel of chalet verblijft, kan het ook handig zijn om een fles water in de kamer te hebben om te drinken voordat je naar bed gaat. Zo kun je ervoor zorgen dat je genoeg vocht binnenkrijgt tijdens je skivakantie.
 • Snacks: Neem wat extra snacks mee voor tijdens de skivakantie, zoals nootjes, chocolade of een proteinereep. Dit kan handig zijn als je zin hebt in iets tussendoor of als je een energieboost nodig hebt.

Overige dingen om mee te nemen

Er zijn nog andere dingen die handig kunnen zijn om mee te nemen op reis, zoals een kaart, een reisgids, een eerste hulpdoos, een adapter voor het stopcontact en geld of andere betaalmiddelen.

 • Geld en creditcard: Neem wat contant geld en een creditcard mee voor het geval dat je iets moet betalen of iets wilt kopen tijdens je skivakantie.
 • Reisverzekering: Zorg ervoor dat je een reisverzekering hebt voordat je op skivakantie gaat. Dit kan je beschermen tegen onvoorziene kosten of problemen tijdens je vakantie.
 • Adres- en telefoonnummerlijst: Neem een lijst mee met de adressen en telefoonnummers van je familie, vrienden en het hotel of chalet waar je verblijft. Dit kan handig zijn voor het geval dat je iets nodig hebt of iemand wilt bereiken.

Met deze lijst van essentiële items om mee te nemen op je skivakantie, zul je goed voorbereid zijn en kun je genieten van een onvergetelijke vakantie in de bergen. Zorg ervoor dat je alles op tijd inpakt en vergeet niet om ook wat ruimte te laten voor souvenirs of aankopen die je tijdens je vakantie wilt doen. Veel ski-plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *