28 oktober 2022 3 min. leestijd

Skivakantie in Mayrhofen – Oostenrijk

Ben je op zoek naar een prachtige en uitdagende skivakantie? Dan is Mayrhofen in Oostenrijk zeker een aanrader. Deze populaire wintersportbestemming ligt in het Zillertal en biedt iets voor iedereen, van beginners tot gevorderden.

Mayrhofen is één van de grootste skigebieden van Oostenrijk met maar liefst 238 kilometer aan pistes. Het gebied is zeer gevarieerd en biedt zowel brede, gemakkelijke pistes als steile, uitdagende afdalingen. Daarnaast is er ook een apart gebied voor snowboarders, de Penken Snowpark, met tal van obstakels en jumps.

Maar Mayrhofen is meer dan alleen skiën en snowboarden. De stad biedt ook tal van andere activiteiten, zoals wandelen, langlaufen en rodelen. Bovendien is het gebied omgeven door prachtige natuur, met mooie bossen en uitgestrekte weides.

Skigebied Mayrhofen-Hippach

Het skigebied Mayrhofen-Hippach is een van de grootste en meest gevarieerde gebieden van Oostenrijk. Het bestaat uit vijf afzonderlijke skigebieden: Penken, Ahorn, Rastkogel, Horberg en Eggalm. Samen bieden deze gebieden maar liefst 238 kilometer aan pistes voor alle niveaus.

De Harakiri piste heeft een van de steilste afdalingen. Deze is voor de meer gevorderde skiër of snowboarder. Lees meer over de Harakiri piste en bekijk een video impressie.

Penken is het belangrijkste gebied en biedt de meeste afdalingen. Hier vind je vooral brede, gemakkelijke pistes, maar ook enkele zwarte afdalingen voor de echte experts. Ook is hier het Penken Snowpark te vinden, met tal van obstakels en jumps voor snowboarders.

Ahorn is het hoogste punt van het skigebied en biedt prachtige panoramische uitzichten. Hier vind je vooral gemakkelijke en middelzware pistes, maar ook enkele moeilijkere afdalingen. Rastkogel is vooral geschikt voor beginners en gevorderden en biedt een aantal mooie, lange afdalingen.

Horberg en Eggalm zijn kleinere skigebieden, maar bieden wel enkele mooie afdalingen voor alle niveaus. Bovendien zijn er in deze gebieden ook enkele mooie wandelroutes te vinden.

Skihutten en après-ski

Mayrhofen biedt niet alleen een grote diversiteit aan ski- en snowboardpistes, maar ook tal van skihutten waar je terecht kunt voor een heerlijke maaltijd en een biertje na een dag op de piste. Deze hutten zijn verspreid over het skigebied en bieden een gezellige en ontspannen sfeer om te genieten van een hapje en een drankje.

Ook voor après-ski activiteiten is Mayrhofen een goede keuze. Er zijn verschillende bars en discotheken te vinden in het stadje, waar je kunt genieten van muziekoptredens en feesten tot in de late uurtjes. Zo kun je ook na het skiën nog genieten van een leuke avond uit.

Accommodatie

Mayrhofen biedt tal van accommodatie-opties, van luxe hotels tot traditionele pensions en appartementen. Er zijn ook een aantal skihutten te vinden in het gebied, waar je na een dag op de piste kunt genieten van een heerlijke maaltijd en een biertje.

Er zijn ook verschillende après-ski activiteiten te vinden in Mayrhofen, zoals muziekoptredens, discotheken en bars. Zo kun je ook na het skiën nog genieten van een leuke avond uit.

Vervoer en bereikbaarheid

Mayrhofen is goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Er zijn regelmatige treinverbindingen naar het stadje en vanaf daar zijn er skibussen naar de verschillende skigebieden. Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar in het centrum van Mayrhofen.

Mayrhofen is een prachtige en uitdagende skivakantiebestemming voor zowel beginners als gevorderden. Het gebied biedt een grote diversiteit aan pistes en activiteiten en is ook buiten het skiën om zeer de moeite waard. Bovendien is Mayrhofen goed bereikbaar en biedt het voldoende accommodatie-opties voor ieder budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *